Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt

de babi5 in Porc, 12 Noi 2013 | 24148 vizualizari

 

Nu am facut-o de tare mult timp nu pentru ca nu este buna ,ci doar pentru ca este mai multa migala decit la sarmale ,dar am facut-o si putin imbunatatita decit cea pe care o faceam in cantina ..Si parca-mi place mai mult asa cum am facut-o acum ,buna tare

 

INGREDIENTE

  • 1 varazamai mare cca,1,5 kg
  • 2 morcovi mai maricei
  • 2 cepe mari
  • 1/2 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 cutie ceva fin de la Delaco
  • 1 iaurt (175 ml,)
  • 2 oua
  • 1/2 /l bulion de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura secretul gustuli de legume
  • 1 lingurita boia dulce
  • cimbru
  • marar verde
  • 5 ardei mai micuti galbeni
  • 350 gr orez cu b obul lung (eu am folosit scotti),
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt:

Prima data curatam zarzavatul  ,ardeiul si ceapa spalam bine si le tocam ,apoi tocam si varza.

Intre timp  spalam si orezul bine si-l lasam la inmuiat .

Intr-o cratita (4 l a mea) am pus 50ml  ulei si am adaugat zarzavatul.

Am lasat la calit 10 min mestecind mereu sa nu se arda ,apoi adaugam o cana de apa fierbinte dupa care punem varza, lasam 5 min sa se caleasca cu zarzavatul apoi potrivim de sare,boia, piper, secretul gustului si completam cu apa fierbinte pina acopera varza (cu un picut peste ), acoperim si lasam sa fiarba .

Intre timp punem restul de  ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam continuu pina se caleste si-si schimba culoarea.

Lasam pina se evapora toata apa pe care o lasa carnea si ramine numai uleiul, punem la o parte .

Apoi adaugam orezul, amestecam bine si lasam sa fiarba 15 min, dupa care adaugam bulionul mai lasam 5 min. si luam de pe foc.

Intr-un vas de yena (am folosit eu) sau o tava de inox sau emailata sau ce aveti voi, se pune un strat de varza cu orez, un strat de carne si alternam asa pina  la terminare ,ultimul strat  fiind  varza cu orez..

Apoi am batut bine 2oua (am folosit si albusul)cu ceva fin de la Delaco si o cutie de iaurt (dupa carte trebuieste smintina ).

dupa ce am amestecat bine compozitia obtinuta  am pus-o deasupra verzei  si am dat  tava la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru 20 min.

Cind s-a rumenit am scos vasul afara si astfel am obtinut un felul doi DELICIOS  ... FOARTE  DELICIOS  

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chiar daca sunt mai multe etape la prepararea acestui fel de mincare

2

Rezultatul este foarte,foarte multumitor

3

Cine doreste poate sa mai adauge si smntina si un ardei iute este bine venit

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

babi5 1

13.11.2013, 09:10

Pup diaconta buna tare ,e un picut migala la ea dar este buna tare

bianca92 1

14.11.2013, 15:51

asta e pentru mine

babi5 1

14.11.2013, 19:55

Da cu mare drag bianca92 daca ai stii ce buna a fost

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu carnati